Представники РФ вийшли з кімнати після запитання про звільнення моряків — Геращенко

Представники РФ вийшли з кімнати після запитання про звільнення моряків — Геращенко

Укрінформ
Представники Росії під час відеоконференції безпекової групи Тристоронньої контактної групи вийшли з кімнати, як тільки було поставлене питання щодо звільнення полонених українських моряків.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Сьогодні, під час відеоконференції безпекової групи ТКГ, представники РФ вчергове встали і вийшли з кімнати , коли наш представник Євген Марчук підняв питання негайного звільнення військовополонених моряків і присутності СММ ОБСЄ в Азові", - зазначила Геращенко.

В іншому пості вона уточнила, що при порушенні українською стороною питання негайного звільнення полонених моряків з екіпажів і захоплених росіянами суден "відповідь була традиційно хамською - в цей момент росіяни встали і вийшли з зали, де проводилася скайп - конференція".

За словами Геращенко, українська сторона вже поінформувала партнерів по нормандському формату про неприпустиму поведінку російських представників, які буквально тікають від обговорення будь- яких питань, пов‘язаних з провокацією на Азові.

Читайте також: Україна вимагає 29 грудня провести перемовини про негайне звільнення заручників

Як повідомляв Укрінформ, всі 24 військовополонені українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих моряків.

Зараз 21 український військовий знаходиться в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-