Кремль поширює фейки про

Кремль поширює фейки про "зв'язки України та ІДІЛ" — Тимчук

Укрінформ
Пропагандисти Кремля протягом п’яти років, з початку операції Росії в Сирії, безуспішно намагаються пов'язати Україну і терористичну організацію ІДІЛ.

Про це написав народний депутат, координатор «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

«Пропаганда Кремля вже протягом 5 років, з початку операції РФ в Сирії, намагається зв'язати Україну і ІДІЛ різними способами, а також показати міжнародній спільноті, що наша країна є якимось перевалочним пунктом для цієї терористичної організації в напрямку ЄС, де час від часу ця терористична організація влаштовує теракти. Але всі ці спроби Москви виявилися марними і, навпаки, час від часу факти вказують на роль і участь саме російських спецслужб в діяльності ІДІЛ як в Сирії, так і під час терактів в Європі, які, як правило, проходять в дуже потрібні для Москви моменти », - написав він.

Зокрема, за словами Тимчука, на тлі скасування воєнного стану в Україні та чергової істерії Кремля російська пропаганда з посиланням на статтю у виданні The Times британського журналіста Марка Беннеттса, який вже понад 15 років проживає в Москві, почала проводити інформаційно-пропагандистську кампанію і поширювати фейкову інформацію про "зв'язки України та ІДІЛ".

У російських пропагандистських матеріалах, як зазначив Тимчук, вказується, що "самі бойовики-чеченці зі складу українських батальйонів не приховують, що поїхали на Близький Схід добровільно і пройшли підготовку в таборах ІДІЛ". Крім того, як уточнюється кремлівською пропагандою, «терористичне крило» української армії тепер розміщено неподалік Маріуполя, додав він.

Читайте також: Тимчук прокоментував заяву МЗС РФ про можливу ескалацію на Донбасі

Водночас Тимчук зазначив, що в нинішній інформаційній кампанії російської пропаганди «вилізли» досить цікаві паралелі і моменти.

«Так, 27 грудня російський пропагандистський ресурс МО РФ «Звезда» опублікував матеріал про "Україну і ІДІЛ " з посиланням на ту ж The Times. Але найцікавіше, що "Звезда" додатково розмістила в цьому своєму матеріалі коментар добре вже нам відомого щодо подій "жовтих жилетів" у Франції Ксав'є Моро - французького політолога, який проживає в Москві, як і автор статті в The Times. Того самого Моро, який разом з іншим французом Фабріс Сорлін розгорнув прапор т.зв. "ДНР" на вулицях Парижа під час протестів "жовтих жилетів", що викликало небувалий інформаційний резонанс і стало одним з епізодів у розслідуванні французької влади про втручання Росії у внутрішні справи Франції », - підкреслив Тимчук, додавши, що Моро в коментарі "Звезде " тоді сказав, що «на Україні діє міжнародна терористична організація, яка може воювати всюди в обмін на зброю або гроші. The Times довели це».

Як заявив Тимчук, тоді, під час подій у Франції, група ІС вказала на можливу причетність цих двох французів до діяльності саме ГРУ і їх роботу в інтересах цієї російської спецслужби.

Тепер же, підсумував він, поява Моро на сторінках "Звезды" з цілеспрямованим пропагандистським коментарем в інтересах Кремля про "зв'язки України та ІДІЛ" лише доводить припущення ІС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-