Молдова, Грузія та Україна засудили агресію РФ на Азові

Молдова, Грузія та Україна засудили агресію РФ на Азові

Резолюція
Укрінформ
Міжпарламентська асамблея «Молдова-Україна-Грузія» прийняла спільну резолюцію, яка засуджує агресію Російської Федерації проти України у Керченській протоці та Азовському морі.

Про це поінформували у прес-службі парламенту Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у РМ.

«Агресивні військові дії Росії є продовженням політики прямої військової агресії та незаконної окупації й анексії територій Молдови, Грузії та України, а також встановлення незаконних кордонів анексованих територій», - йдеться у резолюції.

У документі підкреслюється, що військові дії РФ у Керченській протоці є грубим порушенням норм міжнародного права і принципів суверенітету й територіальної цілісності інших держав.

Міжпарламентська асамблея «Молдова-Грузія-Україна» підтверджує беззастережну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, і вимагає від уряду РФ звільнити незаконно затриманих українських моряків.

Автори резолюції вимагають також від Росії припинення агресивних і провокаційних дій щодо захоплення й анексії чужих територій, дотримання міжнародних зобов'язань і виведення своїх військ і озброєння з окупованих територій.

Читайте також: Україна, Молдова і Грузія домовилися боротися з гібридними загрозами

Міжпарламентську асамблею «Молдова-Грузія-Україна» було утворено у 2018 році. Пріоритетними напрямками діяльності форуму були позначені просування позиції трьох держав на міжнародній арені та взаємодія у боротьбі проти дезінформації та пропаганди.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських кораблі і взяли у полон 24 українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-