Геращенко вважає, що воєнний стан спрацював як маркер готовності до відсічі агресору

Геращенко вважає, що воєнний стан спрацював як маркер готовності до відсічі агресору

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко зазначила, що воєнний стан зупинив можливі провокації Російської Федерації та мобілізував західних партнерів.

Про це вона написала у Facebook.

"Воєнний стан зупинив продовження можливих провокацій РФ на суші і морі. В десяти регіонах було відпрацьовано механізм координації військових і керівництва цивільних адміністрацій у разі ескалації", — сказала Геращенко.

Також, за її словами, завдяки воєнному стану вдалося мобілізувати наших західних партнерів.

"Я впевнена, що буде прийнято азовський пакет санкцій після проходження всіх необхідних дебатів і процедур. Важливо, що тема звільнення моряків залишається в центрі уваги світу. Й це має сприяти саме звільненню військовополонених, ні про який обмін, як зараз намагається поставити питання Кремль, мови йти не може. Щодо обміну, то тут ми готові віддати всіх засуджених росіян в обмін на політв‘язнів Кремля", — зазначила вона.

Геращенко підкреслила, що воєнний стан мобілізував самих військових, спрацював як відповідний маркер готовності дати відсіч. "Було проведено важливі навчання. Армія отримала нову зброю і техніку", — додала вона.

Читайте також: Росія ігнорує пропозиції України про звільнення заручників

Геращенко також зазначила, що після заборони на в‘їзд в Україну чоловіків з російським громадянством помітно знизився рівень злочинності й провокацій.

Як повідомлялось, 26 грудня Президент Петро Порошенко оголосив про завершення дії правового режиму воєнного стану в 10 областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-