Суд у справі Мартиненка перенесли на 28 грудня

Суд у справі Мартиненка перенесли на 28 грудня

Укрінформ
Шевченківський райсуд переніс засідання у справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка на 28 грудня.

Про це повідомляє Центр протидії корупції на своїй сторінці у Twitter

“До суду поступило клопотання від Холодницького щодо перенесення засідання через вихідний 24 грудня. Суддя відклала засідання до 28 грудня у справі Мартиненка через клопотання Холодницького”, - йдеться у повідомленні.

Водночас у ЦПК уточнюють, що раніше прокурор САП Олексій Скибенко заявляв про готовність проведення засідання 24 грудня, однак підтримав клопотання керівника САП Назара Холодницького “через наказ генпрокурора”.

Скибенко пояснив, що засідання у державний вихідний загрожує відводом прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA.

Читайте також: Суд задовольнив позов екс-депутата Мартиненка до ЦПК

Окрім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions-und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Фото: ЦПК/Шабунін, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-