Дипломати пильнують за проявами

Дипломати пильнують за проявами "російської отрути" - Порошенко

Укрінформ
Кожен успіх українських дипломатів на дипломатичній ниві – це збережені життя українців на передовій, а кожна домовленість про зміцнення підтримки України – це посилення нашої стійкості на фронті і висхідного розвитку в інтересах європейського майбутнього.

Про це сказав Президент Петро Порошенко у вітанні з нагоди Дня працівника дипломатичної служби, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Майже п'ять років пліч-о-пліч з українським військом ви протистоїте російській агресії. Кожен ваш успіх на дипломатичній ниві – це збережені життя наших героїв на передовій. Кожна ваша домовленість про зміцнення підтримки України – це посилення нашої стійкості на фронті і висхідного розвитку в інтересах європейського майбутнього держави”, - підкреслив Президент.

Глава держави наголосив, що слово українських дипломатів вщент розбиває вигадки російської пропаганди, а аргументи зміцнюють проукраїнську глобальну коаліцію.

Він також додав, що наполегливість і професіоналізм дипломатів наближають день відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави у її міжнародно визнаних кордонах.

“Де б не проявила себе російська отрута, там завжди на сторожі український дипломат, навіть якщо йдеться про захист української автокефалії”, - запевнив Президент.

Читайте також: Під час гібридної війни дипломати вирішують більше, ніж військові - Клімкін

За його словами, українська дипломатія навчилася вміло працювати і в інтересах зміцнення міжнародної підтримки розвитку нашої держави.

Зокрема, глава держави відзначив, що вчасно і вправно застосовані нашими дипломатами рішення – це нові ринки для українських експортерів і покращення добробуту для наших громадян; наполеглива реалізація державного курсу на інтеграцію в ЄС та НАТО; зростання міжнародного престижу українського паспорта і унікальні можливості відкривати світ, а також надійний захист інтересів українців за кордоном та промоція української культури в світі.

“Вчорашні амбіційні проекти та мрії завдяки спільній і наполегливій праці вже стали історією успіху Української держави. Єдність наших сил у самовідданому служінні Україні та українському народу – це запорука нашої спільної перемоги. Пишаюсь бути частиною нашої великої і славної сім'ї українських дипломатів!” - додав Порошенко та запевнив, що високо цінує самовідданість і патріотизм дипломатів у захисті національних інтересів Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-