Численні проекти України свідчать про успішність зусиль наших дипломатів — Гройсман

Численні проекти України свідчать про успішність зусиль наших дипломатів — Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав працівників дипломатичної служби з професійним святом і зауважив, що вони виконують титанічну роботу.

Про це йдеться у вітанні Гройсмана, опублікованому на Урядовому порталі.

"Від імені Уряду та від себе особисто вітаю з Днем працівників дипломатичної служби... На усіх доступних нам майданчиках українські дипломати проводять дійсно титанічну роботу. Численні проекти України з нашими західними партнерами свідчать про успішність цих зусиль та результативність нашої зовнішньої політики", — зауважив Гройсман.

Він додав, що накладення міжнародних санкцій на державу-агресора стало можливим завдяки блискучій дипломатичній роботі української сторони.

"Гібридна війна, що веде на даний час Росія проти нашої держави, вимагає мобілізації усіх політико-дипломатичних ресурсів, які ми маємо. Виклики сьогодення зобов’язують нас дотримуватися чіткої, зваженої і зрозумілої для наших партнерів зовнішньої політики", — наголошує Гройсман.

Прем’єр-міністр підкреслив, що на плечі українських дипломатів лягло важке завдання з донесення до світової громадськості української позиції та одночасно розвінчування міфів ворожої пропаганди.

"Висловлюю подяку всім українським дипломатам і працівникам дипломатичних установ за високий професіоналізм та результативну працю у складних для нашої країни умовах! Бажаю всім міцного здоров’я та подальших професійних досягнень! Вірю, що разом нам вдасться здійснити усе заплановане, утвердити позитивний імідж України у світі", — йдеться у вітанні.

Читайте також: Під час гібридної війни дипломати вирішують більше, ніж військові - Клімкін

Гройсман також зауважив, що у сучасному світі роль дипломатії на міжнародній арені є визначальною, а цивілізовані країни розглядають дипломатичні відносини як основний механізм міждержавних комунікацій. Професійний дипломатичний корпус є великим надбанням та стратегічним ресурсом для будь-якої країни, яка прагне бути суб’єктом міжнародної політики. Успішна робота дипломата зміцнює престиж держави на міжнародній арені, посилює зв’язки з іншими державами та сприяє розвитку суспільства загалом.

Як повідомляв Укрінформ, своє професійне свято 22 грудня відзначають українські дипломати. День працівників дипломатичної служби встановлений згідно з Указом Президента від 21 листопада 2005 року і відзначається щорічно в цей день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-