Під час гібридної війни дипломати вирішують більше, ніж військові - Клімкін

Під час гібридної війни дипломати вирішують більше, ніж військові - Клімкін

Укрінформ
Війна, яку Росія веде проти України, визначає головне завдання української дипломатії - захист України, її територіальної цілісності й суверенітету.

Про це йдеться у привітанні міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з нагоди Дня дипломатичної служби України.

"Уже п'ятий рік поспіль ми зустрічаємо наш День в умовах військової агресії, яку Росія веде проти нашої країни... Війна визначає й головне завдання української дипломатії: захист України, її територіальної цілісності й суверенітету від російської агресії. Сьогодні вираз "дипломатичний фронт" перестав бути метафорою, бо під час гібридної війни дипломатичні кампанії іноді вирішують більше, ніж військові операції", - написав Клімкін.

Він зазначив, що за минулий рік українська дипломатія долучилася до багатьох перемог нашої держави, та одна з них - створення автокефальної Православної церкви України - є особливою і справді вікопомною.

Читайте також: Геращенко привітала українських дипломатів з професійним святом

Клімкін також нагадав, що цими днями набув чинності новий Закон "Про дипломатичну службу".

"Це закон європейських стандартів, який дає дипломатові більше свободи дій, але й вимагає від нього більше особистої відповідальності. Закликаю вас взяти цю відповідальність на себе, бути більш ініціативними, творчими й сміливими, нехай кожен на своєму місці зробить максимальний внесок у спільну справу", - наголосив глава зовнішньополітичного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-