Є беззаперечні докази нарощування Росією сил на кордоні з Україною - Порошенко

Є беззаперечні докази нарощування Росією сил на кордоні з Україною - Порошенко

Укрінформ
Небезпека агресії проти України з боку РФ досі не зменшилася, але українська армія значно наростила можливості для захисту суверенітету й територіальної цілісності держави.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на церемонії передачі ЗСУ озброєння та військової техніки на Житомирщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні, на жаль, небезпека російської агресії поки що не зменшена”, - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що Україна має беззаперечні докази різкого нарощування кількості збройних сил Росії вздовж українсько-російського кордону і в Азово-Чорноморському басейні.

Водночас глава держави запевнив, що наразі можливості української армії для відповіді агресору нарощені, зросла міжнародна солідарність з Україною з вимогою до Росії припинити агресію та повернути 24 українських моряків і кораблі, які були захоплені у районі Керченської протоки .

“Ми на сьогодні різко наростили можливості захисту суверенітету, територіальної цілісності нашої держави по основних напрямках можливого удару російського агресора”, - наголосив Президент.

Він зауважив, що після запровадження воєнного стану в 10 областях проводяться навчання й підготовка систем територіальної оборони.

“Можу сказати, що не всі виявилися готовими, і ті тренування, які були проведені, значно наростили швидкість реагування у випадку агресії”, - додав Порошенко.

Читайте також: Порошенко передав ЗСУ на Житомирщині чергову партію зброї

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про запровадження воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Європейська Рада 13 грудня оприлюднила висновки щодо подій в Азовському морі та навколо Керченської протоки. Зокрема, пункт 8 висновків повністю присвячений агресії Росії в Азовському морі та розвитку ситуації навколо Керченської протоки і в регіоні в цілому.

Україна наполягає на запровадженні нових міжнародних санкцій санкцій проти РФ у зв’язку з агресією на Азовському й Чорному морях.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-