Марчук не проти, щоб Медведчук домовлявся з Путіним про звільнення моряків

Марчук не проти, щоб Медведчук домовлявся з Путіним про звільнення моряків

Укрінформ
Представник України у Тристоронній контактній групі на мінських переговорах Євген Марчук буде радий, якщо Віктору Медведчуку вдасться домовитися з президентом Росії Путіним про звільнення військовополонених моряків.

Про це Марчук заявив у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради у четвер, 20 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви чули, що сказав Президент (Порошенко - ред.). Я Медведчука не бачив десь з літа... Він, я думаю, буде брати якусь участь (у перемовинах щодо звільнення українських заручників - ред.) ... Сьогодні, здається, була заява Путіна, що Медведчук попросив повернути наших військовополонених. Я в принципі "за". Якщо це буде спрацьовувати і військові (моряки - ред.) будуть повернуті, дай Бог здоров'я (Медведчуку - ред.)", - сказав Марчук.

За його словами, всім має бути зрозуміло, що головні перемовини щодо обміну утримуваних і заручників відбуваються не в Мінську.

"В Мінську ведеться технологічно-підготовчий (процес - ред.) та ініціативні компонети, а остаточні рішення кого коли поміняти приймаються на рівні лідерів країн і не в Мінську", - зазначив представник України у ТКГ.

Читайте також: Путін говорив з Медведчуком про звільнення моряків

Як повідомлялося, на прес-конференції у Москві 20 лютого Путін сказав, що Медведчук недавно приїжджав до Москви і говорив про звільнення українських моряків.

Президент Петро Порошенко на прес-конференції 16 грудня заявив, що Медведчук, який де-факто є представником Путіна, вже близько півроку не бере участь у перемовинах Тристоронньої контактної групи щодо звільнення українських заручників.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на прес-конференції в Укрінформі 17 грудня поінформувала, що питаннями звільнення заручників у гуманітарній підгрупі у перемовинах Тристоронньої контактної групи у Мінську займаються керівник Об'єднаного центру СБУ з питань звільнення заручників і політв'язнів Юрій Качанов та експерт МінТОТ Сергій Загородний.

Як відомо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських кораблі, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих моряків.

Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО «Лефортово», ще троє поранених - Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер - у медчастині ізолятора "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-