Парубій сказав, коли Рада візьметься за мораторій на продаж землі

Парубій сказав, коли Рада візьметься за мораторій на продаж землі

Укрінформ
Верховна Рада у четвер о 16:00 планує розпочати розгляд аграрних питань, серед яких - про продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

Про це Голова ВР Андрій Парубій заявив на початку ранкового пленарного засідання у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу повідомити, що на 16:00 у нас заплановано блок аграрної політики. Скільки би ми не встигли розглянути законів до обіду, о 16:00, за будь-яких обставин, ми переходимо до блоку питань аграрної політики. І серед переліку питань буде і продовження мораторію на продаж землі", - сказав спікер.

Читайте також: Рада розгляне продовження мораторію на продаж землі

Як повідомлялося, 18 грудня Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував парламенту ухвалити законопроект 9355-5, яким продовжується мораторій на продаж сільськогосподарських земель ще на рік.

Перед цим, того ж дня, Рада внесла до порядку денного сесії питання щодо розгляду законопроектів про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Воно включає в себе основний законопроект № 9355 "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення" та 14 альтернативних йому проектів.

Парубій висловив сподівання, що парламентарії зможуть розглянути це питання одним блоком у четвер, 20 грудня.

Як відомо, заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення була запроваджена ще у 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

У грудні 2017 року Верховна Рада подовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-