Рада розгляне продовження мораторію на продаж землі

Рада розгляне продовження мораторію на продаж землі

Укрінформ
Верховна Рада у четвер, 20 грудня, планує розглянути більше десятка законопроектів, що стосуються продовження заборони продажу сільськогосподарських земель.

Про це йдеться в порядку денному, опублікованому на сайті парламенту.

На початку засідання в четвер депутати планують продовжити розгляд у другому читанні законопроекту "Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству".

Після цього планується включити до порядку денного та ухвалити рішення щодо законопроекту про внесення змін до ст. 80 Закону "Про освіту" в частині забезпечення освітнього процесу належними умовами для праці й здобуття освіти. Автори законопроекту мають на меті, зокрема, надати можливість освітнім закладам отримувати додаткові фінансові ресурси та створити необхідні соціально-побутові умови для працівників та студентів шляхом надання в оренду нерухомого майна, яке перебуває на їхньому балансі.

Окрім того, порядок денний передбачає розгляд законопроектів, що стосуються релігійних питань. Так, депутати мають включити в порядок денний і прийняти рішення щодо законопроекту №5309 про внесення змін до закону "Про свободу совісті та релігійні організації" стосовно відповідності назв релігійних організацій (об'єднань), які входять до структури релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України.

Крім того, у першому читанні депутати мають розглянути проект закону про внесення змін до Закону "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо зміни релігійними громадами підлеглості. Його метою є забезпечення представників релігійних громад правом на свідомий вибір та вільну і безперешкодну зміну підпорядкованості релігійним центрам. Законопроектом автори планують унормувати процедуру зміни приналежності релігійних громад діючим в Україні і за її межами релігійним центрам (управлінням).

Депутати знову намагатимуться включити до порядку денного законопроект депутата від фракції "Блок Петра Порошенка" Івана Вінника "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом".

Як ідеться в Пояснювальній записці, законопроектом пропонується надати можливість державним замовникам з державного оборонного замовлення безпосередньо здійснювати закупівлю продукції, робіт та послуг оборонного призначення за імпортом, щоб оптимізувати цей процес та пришвидшити процес закупівель за імпортом у разі такої потреби, а також зекономити кошти за рахунок відсутності плати за посередницькі послуги.

Пропонується також удосконалити правове регулювання питань, пов'язаних з офсетними договорами.

Окрім того, депутати планують затвердити календарний план проведення десятої сесії парламенту.

Потім парламентарії планують перейти до розгляду питань паливно-енергетичного комплексу.

У повторному першому читанні депутати також розглянуть законопроект про внесення змін до деяких законів щодо безпеки використання ядерної енергії.

Вечірнє засідання народні депутати повинні розпочати з розгляду блоку аграрних питань. Туди входять, зокрема, законопроекти про відтермінування зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

Після цього депутати планують перенести термін введення в дію законопроекту щодо трансплантації анатомічних матеріалів.

Далі депутати розглянуть президентський та альтернативний депутатський законопроекти "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

Окрім того, на порядку денному передбачено розгляд постанови, що стосується забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ у передвиборний період 2019 року.

Окремим блоком стоять питання ратифікацій кількох угод між урядами України та США.

У першому читанні планується розглянути два законопроекти (8159, 8160) щодо стимулювання розвитку електротранспорту в Україні.

Також депутати планують розглянути в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ідентифікації та реєстрації тварин.

Читайте також: Гроші в обмін на реформи: МВФ дав Києву нові завдання

До того ж, депутати мають розглянути у другому читанні законопроект про внесення змін до закону "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" та деяких інших законів щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій.

У другому читанні парламентарії мають розглянути проект закону про Установу бізнес-омбудсмена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-