Україна має здійснити негайні кроки у боротьбі з корупцією для збереження безвізу –  ЄК

Україна має здійснити негайні кроки у боротьбі з корупцією для збереження безвізу – ЄК

Доповідь
Укрінформ
Україна має здійснити негайні кроки з подолання корупції для того, щоб зберегти існуючий порядок безвізових подорожей громадян до країн Євросоюзу.

Про це у середу на прес-конференції заявив єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріс Аврамопулус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Незважаючи на заходи з боротьби проти організованої злочинності, потрібно нарощування зусиль у цьому напрямку від усіх 8 країн (Західних Балкан та "Східного партнерства", які мають безвізовий режим з ЄС). Негайні дії стосовно корупції потрібні від Молдови і України… Більше зусиль потрібно докласти Україні у боротьбі проти корупції для того, щоб забезпечити повне виконання та послідовність реформ, які вже були впроваджені, а також відповідати надзвичайним рекомендаціям, зробленим у грудні 2017 року», - зауважив єврокомісар.

Таку заяву він зробив в рамках представлення доповіді Єврокомісії з виконання вимог до безвізового режиму для країн Західних Балкан та країн-учасниць "Східного партнерства". Зокрема, у доповіді йдеться про такі країни, як Албанія, Боснія і Герцеговина, Колишня Югославська Республіка Македонія, Чорногорія, Сербія, а також Грузія, Молдова і Україна.

«Ця річна доповідь свідчить, що вимоги до візової лібералізації у зазначених країнах продовжують виконуватися, але дії - в деяких випадках негайні - потрібні для кількох країн у специфічних сферах з тим, щоб це (візова лібералізація) продовжувало мати місце», - заявив Єврокомісар.

Читайте також: Представники Єврокомісії приїдуть в Україну оцінити цифровий ринок

Зокрема, він зауважив, що всі 8 країн мають здійснити заходи із уникнення незаконної міграції. Зокрема, незаконна, або «нерегулярна», міграція залишається на високому рівні в таких країнах, як Україна, Сербія та Боснія і Герцеговина. Водночас кількість заявок на отримання притулку в країнах ЄС від таких країн, як Молдова і Грузія, також є джерелом занепокоєння Євросоюзу.

Доповідь Єврокомісії, яка була оприлюднена у середу, 19 грудня, зроблена у розвиток рекомендацій ЄК щодо візової лібералізації, які були надані у грудні 2017 року, та підбивають підсумки дій зацікавлених країн у виконанні таких рекомендацій протягом року, що минає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-