Конгрес США розгляне у січні виділення Україні $125 мільйонів військової допомоги

Конгрес США розгляне у січні виділення Україні $125 мільйонів військової допомоги

Укрінформ
Конгрес США у січні 2019 року заслухає інформацію про виділення Україні ще $125 млн військової допомоги.

Про це повідомив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер на зустрічі з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, інформує прес-служба парламенту.

"Спеціальний представник повідомив, що у січні наступного року у Конгресі США буде заслуховуватись інформація щодо виділення наступних 125 млн дол. військової допомоги Україні - половини допомоги на наступний рік", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Волкер також зауважив, що в Америки є бажання підтримати Україну у її намірах зміцнити оборону на морі, берегової лінії і повітряної оборони.

Читайте також: Комісія Україна-НАТО на рівні міністрів оборони може зібратися у лютому

На переконання спецпредставника США, ухвалення закону про продаж військового обладнання стане сигналом не лише для платників податків у США, а й для європейських країн.

Раніше Волкер заявляв, що поставки американської військової допомоги в Україну можуть відбутися упродовж наступних кількох місяців.

Заплановане Штатами надання безпекової допомоги Україні в сумі $250 млн передбачає використання $50 млн на летальні озброєння, зокрема розширення засобів контролю морського простору і протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-