В МЗС Литви заявили, що намагаються змусити Путіна відповідати за кожен крок

В МЗС Литви заявили, що намагаються змусити Путіна відповідати за кожен крок

Фото
Укрінформ
Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустрічі з керівниками дипломатичних місій Литовської Республіки у країнах «Східного партнерства» обговорив питання російської військової агресії проти України та необхідність посилення санкцій проти РФ.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

“Під час зустрічі сторони обговорили питання російської військової агресії проти України в Керченській протоці та необхідність посилення санкцій проти РФ, а також інтенсифікацію двосторонньої співпраці між нашими країнами”, - йдеться в повідомленні.

За словами Турчинова, незважаючи на чинні санкції, РФ не припиняє агресію проти України. «Тому без суттєвого посилення санкційного тиску Путін відчуватиме себе безкарним», - сказав він.

Читайте також: Чапутович: Ревізіоністська політика Росії лишається серйозним викликом для Заходу

Також, говорячи про необхідність посилення санкцій проти Росії, секретар РНБО зазначив, що з боку "наших стратегічних партнерів нелогічно посилювати економічні санкції проти РФ і водночас підтримувати стратегічні економічні та енергетичні проекти РФ, зокрема Nord Stream-2".

«Україна стає серйозним фактором європейської безпеки, і розглядати допомогу нашій державі потрібно в контексті того, що, підтримуючи сектор безпеки і оборони України, Європа посилює власний захист», - наголосив Турчинов.

Заступник міністра закордонних справ Литовської Республіки Дарюс Скусявічюс наголосив, що Литва розуміє бажання Путіна «продемонструвати всьому світу, що його дії залишаються безкарними». «Саме тому ми намагаємося зробити так, щоб він відповідав за кожен свій крок», - сказав Скусявічюс, додавши, що нещодавно Литва запровадила додаткові власні санкції щодо фізичних осіб, причетних до агресії в Азовському морі.

Литва ніколи не припиняла військово-технічне співробітництво з Україною та й надалі має намір підтримувати її, зазначається в повідомленні прес-служби РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-