Ще один український моряк оголосив себе військовополоненим

Ще один український моряк оголосив себе військовополоненим

Укрінформ
У ході слідчих дій у вівторок адвокат команди захисту військовополонених українських моряків Сергій Легостов зустрівся із членом екіпажу бронекатера "Бердянськ" Юрієм Без'язичним.

Про це написав у Фейсбуці адвокат Микола Полозов

"До початку слідчих дій у кабінеті слідчого СУ ФСБ адвокату було надано час для спілкування з Без'язичним. Скарг на здоров'я він не висловлював. Психологічний стан стабільний. Як і інші моряки в Лефортово, він утримується в двомісній камері", - написав Полозов.

Без'язичний, зокрема, розповів про те, що його відвідував консульський працівник півтора тижні тому.

Читайте також: Іще один український моряк оголосив себе військовополоненим

За словами Юрія, він - студент-заочник одного з вишів в Україні і попросив йому допомогти з наданням академічної відпустки, у зв'язку з вимушеним перебуванням у російській в'язниці.

Як уточнив Полозов, в ході допиту Без'язичний заявив, що є військовополоненим, більше ніяких свідчень не дав.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові судна, а члени екіпажів були захоплені у полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО "Матроссская тишина", інших (21 особа) тримають у СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон. 11 грудня 2018 року почалося досудове слідство.

При цьому частина українських військових моряків вже заявили під протокол, що вважають себе військовополоненими та відмовилися давати свідчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-