Комітет Ради рекомендує продовжити мораторій на продаж землі

Комітет Ради рекомендує продовжити мораторій на продаж землі

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував парламенту ухвалити законопроект, яким продовжується мораторій на продаж сільськогосподарських земель ще на рік.

Про це повідомляться на сайті комітету.

"За результатами обговорення зазначених законопроектів Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України проект закону України про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель (№ 9355-5) прийняти за основу та в цілому як закон”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що метою цього законопроекту є продовження на один рік строку дії мораторію на продаж чи іншим способом відчуження земель сільськогосподарського призначення, що дозволить врегулювати за цей час на законодавчому рівні процедуру обігу земель сільськогосподарського призначення та розробити необхідні нормативно-правові акти для введення сільськогосподарських земель в економічний обіг.

Законопроект внесла група народних депутатів.

Читайте також: БПП голосуватиме за мораторій на продаж землі

Загалом на засіданні 18 грудня комітет розглянув 16 законопроектів щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада включила до порядку денного сесії питання щодо розгляду законопроектів про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Воно включає в себе основний законопроект № 9355 "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення" та 14 альтернативних йому проектів.

Напередодні під час Погоджувальної ради Голова ВР Андрій Парубій висловив сподівання, що парламентарії зможуть розглянути це питання одним блоком у четвер, 20 грудня.

Як відомо, заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення була запроваджена ще у 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

У грудні 2017 року Верховна Рада подовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-