"Народний фронт" підтримає мораторій на продаж землі

Укрінформ
Фракція "Народний фронт" підтримуватиме мораторій на продаж земель до березня 2020 року, поки не буде ухвалено закон про вільний обіг земель.

Про це заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спершу треба ухвалити закон про вільний обіг земель, щоб там були всі інструменти, аби відкривати цей ринок, а потім вже знімати мораторій. Тому законопроект, який було мною подано, передбачає продовження мораторію до липня 2020 року для того, щоб пройшли президентські і парламентські вибори, щоб ніхто не використовував це для отримання політичних дивідендів", - наголосив Бурбак.

Він сподівається, що новий уряд зможе підготувати закон про вільний обіг земель.

"Найголовніше, щоб у законодавстві, який буде розроблено урядом, було передбачено, що землі повинні бути лише у власності українських громадян, треба обмежити максимальну кількість земель в одні руки. Держава повинна бути єдиним агентом щодо купівлі-продажу землі", - підкреслив Бурбак.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада включила до порядку денного сесії питання щодо розгляду законопроектів про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Воно включає в себе основний законопроект № 9355 "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення" та 14 альтернативних йому проектів.

Читайте також: Кравчук застерігає, що спритники в обхід мораторію можуть скупити всю землю

Напередодні під час Погоджувальної ради Голова ВР Андрій Парубій висловив сподівання, що парламентарії зможуть розглянути це питання одним блоком у четвер, 20 грудня.

Як відомо, заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення була запроваджена ще у 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

У грудні 2017 року Верховна Рада подовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-