Геращенко - про голосування в ООН:

Геращенко - про голосування в ООН: "Нейтральна" Білорусь завжди підтримує РФ

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає неприйнятним голосування Білорусі проти "кримської" резолюції ООН з огляду на мінські переговори, що проходять на її території.

Про це вона написала у вівторок на своїй сторінці у Facebook, коментуючи результати голосування за резолюцію Генасамблеї ООН "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, Україна, районів Чорного і Азовського морів".

"Вчергове хочу привернути увагу до позиції Білорусії, яка публічно наголошуючи на своїй нейтральності, насправді, назовні завжди займає сторону Москви. Це особливо неприйнятно, на мою думку, враховуючи, що в Мінську проходять мирні переговори з врегулювання ситуації на Донбасі. Й ми очікуємо від Білорусі дійсно нейтральної позиції, в тому числі на міжнародному рівні, особливо під час голосувань, які стосуються Донбасу, незаконної мілітаризації регіону з боку РФ", - заявила Геращенко.

Водночас, за її словами, дуже тішить, що кілька важливих для України країн, які також раніше голосували проти подібних резолюцій, зараз утрималися. "Дякуємо. Зокрема, дякуємо Казахстану", - сказала перший заступник голови ВР.

Геращенко нагадала, що 17 грудня Генеральна Асамблея ООН підтримала ініційований Україною проект "кримської" резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів». Резолюція була прийнята 66 голосами, 72 країни утрималися від голосування, а 19 – проголосували проти. Червоні кнопки, за словами Геращенко, натиснули "традиційні сателіти Кремля".

Читайте також: Росія та ще 18 країн: хто голосував проти "кримської" резолюції ООН

У резолюції йдеться про мілітаризацію Російською Федерацією Кримського півострова, що загрожує безпеці Європи. Також міститься вимога до Москви вивести свої збройні сили з окупованого Криму. Резолюція засуджує військову присутність Росії в частинах Чорного та Азовського морів, утиски у пересуванні комерційних кораблів та перешкоджання міжнародному судноплавству. Генасамблея ООН також вимагає негайно звільнити захоплені 25 листопада кораблі ВМС ЗС України разом з їхніми екіпажами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-