Іще один український моряк оголосив себе військовополоненим

Іще один український моряк оголосив себе військовополоненим

Керченська криза
Укрінформ
Захоплений Росією український моряк із рейдового буксира "Яни Капу" Віктор Беспальченко заявив, що вважає себе військовополоненим.

Про це повідомила адвокат Оксана Опаренко в Facebook.

«Відбулася зустріч із моїм підзахисним - військовополоненим моряком з рейдового буксира "Яни Капу" Беспальченком Віктором Анатолійовичем. (Він - ред.) заявив слідчому, що є військовополоненим», - написала Опаренко.

Вона також зазначила, що Беспальченко «був приємно здивований листами від рідних і близьких». До того листи від рідних він «не отримував, хоча вони були йому відправлені». За словами адвоката, Віктор каже, що в нього все «загалом нормально, але важко психологічно».

Читайте також: Дев'ятий український моряк оголосив себе військовополоненим і відмовився свідчити

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові судна, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування в Криму українські моряки були перевезені до Москви: трьох поранених помістили в СІЗО "Матроссская тишина", інших (21 особу) тримають у СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон. 11 грудня 2018 року розпочалося досудове слідство.

При цьому частина українських військових моряків уже заявили під протокол, що вважають себе військовополоненими і відмовилися давати свідчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-