Дев'ятий український моряк оголосив себе військовополоненим і відмовився свідчити

Дев'ятий український моряк оголосив себе військовополоненим і відмовився свідчити

Укрінформ
Адвокат Сергій Новіков відвідав військовополоненого українського моряка з малого броньованого артилерійського катера «Нікополь» Сергія Цибізова. Той під протокол записав, що вважає себе військовополоненим і відмовився давати інші свідчення.

Про це повідомив у Facebook адвокат Микола Полозов.

«Військовополоненого українського моряка Сергія Цибізова відвідав адвокат нашої команди захисту військовополонених українських моряків Сергій Новіков. Сергій Цибізов заявив слідчому, що вважає себе військовополоненим. Він став дев'ятим моряком, хто заявив про себе як про військовополоненого під протокол», -пише Полозов.

Адвокат уточнив, що «від дачі інших свідчень Цибізов відмовився».

Полозов зазначив, що настрій українського моряка бадьорий. Тиску на нього не чинять. Тримають його в двомісній камері з людиною на ім'я Дмитро, з яким «вони практично не спілкуються». Також Цибізов повідомив, що отримав передачу з продуктами і теплим чорним спортивним костюмом.

Читайте також: Волонтери передали полоненим морякам у «Лефортово» 21 передачу

Однак у моряка є проблеми зі здоров'ям - періодично болить серце. Він звернувся до лікаря СІЗО "Лефортово". Сподівається, що в найближчі дні його оглянуть.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після так званого "суду" в Криму, який обрав їм 60 діб арешту, українських моряків було перевезено в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО "Матроська тиша", інших (21 особа) тримають в СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон. 11 грудня 2018 року розпочалося досудове слідство. До його початку повністю вирішено питання забезпечення українських військових моряків кваліфікованим правовим захистом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-