США закликають Угорщину розблокувати роботу Комісії Україна-НАТО

США закликають Угорщину розблокувати роботу Комісії Україна-НАТО

Укрінформ
Питання прав угорської нацменшини в Україні, на якому зосереджує увагу офіційний Будапешт, має вирішуватися на двосторонній основі й не повинно жодним чином блокувати взаємодію України з НАТО на тлі російської агресії.

Так прокоментував ситуацію навколо блокування угорською стороною засідання Комісії Україна-НАТО спецпредставник США з питань переговорів щодо України Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Угорщина наразі блокує відносини України з НАТО, і ми вважаємо, що це дуже прикро", - зазначив представник США в понеділок під час онлайн-брифінгу з Брюсселя.

Він нагадав, що Україна – держава, яка була атакована Росією, частина її території була окупована, причому бойові дії досі тривають на Донбасі. "Вони (українська сторона – ред.) прагнуть партнерства, координації та взаємодії з Альянсом, а ми не можемо запланувати зустріч на міністерському рівні Комісії Україна-НАТО через те, що Угорщина блокує це", - зазначив представник США.

Що стосується питання прав національних меншин, на яке звертає увагу Угорщина, Волкер назвав законним правом Будапешта обговорювати цю проблему. Він нагадав, що проблема нацменшин поширена в усій Європі, тож такі речі заслуговують на серйозну увагу.

"Це питання може бути вирішене виключно на двосторонній основі між Україною й Угорщиною, на основі європейських принципів, які встановлені в інших місцях. – зазначив Волкер. - Я думаю, що це проблема, але також вважаю, що її можна вирішити".

Читайте також: США планують нові поставки військового обладнання в Україну - Волкер

У цьому зв'язку представник США назвав неприйнятними спроби Угорщини утримувати питання відносин України з НАТО "в заручниках" для розв'язання двосторонньої проблеми щодо національних меншин.

"Це законне питання, але воно не повинно позбавляти нас можливості працювати з Україною, в тому числі на міністерському рівні в НАТО", - підкреслив представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-