Порошенко про вступ до ЄС і НАТО: Так само не вірили, що Україна отримає Томос і безвіз

Порошенко про вступ до ЄС і НАТО: Так само не вірили, що Україна отримає Томос і безвіз

Укрінформ
Надання автокефалії українській церкві та запровадження безвізу з країнами ЄС засвідчує, що вступ України до Євросоюзу та НАТО є цілком досяжною метою.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентським активом міста Дніпра, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Історична подія, що відбулася в суботу (створення Православної церкви України — ред.), - це підтвердження того, що треба вірити у велику мету. Так, як нам зараз говорять, що вступ до Європейського Союзу як повноправного члена для України неможливий, так само нам рік тому казали про церкву. Так само, як нам зараз говорять, що вступ до НАТО є неможливим, нам говорили три роки тому, що в умовах міграційної кризи це буде самогубством для кожного керівника європейської держави надати українцям безвіз”, - підкреслив Порошенко.

Натомість, заявив він, уже більше року працює безвізовий режим із ЄС, а українці не створили для Європи жодної проблеми.

“Для нас із вами точно немає нічого неможливого. Рецепт успіху — треба вірити в перемогу і бути оптимістом, треба єднатися і наполегливо працювати”, - зауважив Президент.

Читайте також: Об’єднавчий собор закріпив незалежність від керованої Росією церкви – Die Presse

Як повідомлялося, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають вручити Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томосу відбудеться 6 січня в Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-