Волкер не виключає нових санкцій щодо РФ

Волкер не виключає нових санкцій щодо РФ

Керченська криза
Укрінформ
Захід мусить обов'язково відреагувати на новий прояв агресії Росії в Чорному та Азовському морях шляхом запровадження додаткових санкцій та обмежень, а також у вигляді посилення міжнародної присутності в Чорному морі.

На цьому наголосив у понеділок під час онлайн-брифінгу з Брюсселя спеціальний представник США з питань переговорів щодо України Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що йдеться про кілька речей. Режим санкцій, на моє переконання, дійсно має вплив на Росію. Думаю, якщо ми показуємо нашу реакцію, коли Росія робить щось подібне до того, що вчинила зараз, то додаткові санкції будуть сигналом для Росії, що майбутні дії також потягнуть за собою санкції", - зауважив Волкер.

Він підкреслив, що це могло би мати додатковий ефект для стримування російської агресії.

Читайте також: Могеріні озвучила позицію ЄС щодо Керченської кризи

Представник США поінформував, що вже обговорював з європейською стороною питання санкцій проти РФ, у тому числі пакетів обмежень, пов'язаних із Кримом та виконанням Росією Мінських домовленостей, а також того, "що має бути зроблено в питанні Азовського моря". Щодо питання Азову, то, за словами Волкера, розмови ведуться про те, чи буде запроваджена окрема "корзина санкцій", або ж ці обмеження увійдуть до "кримського" пакету.

"Але переконання (країн Заходу – ред.) в тому, що відповідь необхідна у вигляді запровадження додаткових санкцій чи (розширення – ред.) списку осіб, отримує певного розвитку, і я не здивуюся, якщо це станеться впродовж наступного місяця чи двох", - зауважив представник США.

Ще одним "додатковим кроком" для запобігання подальшої агресії РФ, на думку Волкера, має бути "збереження помітної багатонаціональної присутності в Україні та навколо неї". Він уточнив, що йдеться, зокрема, про присутність у Чорному морі, а також в українських портах.

"Це посилило би можливості для спостереження за діями Росії порівняно з тим, що ми зараз можемо спостерігати", - додав Волкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-