Євросоюз підтримує амбітні плани України — Могеріні

Євросоюз підтримує амбітні плани України — Могеріні

Укрінформ
Євросоюз підтримує амбітні плани України у поглибленні двосторонніх взаємовідносин у таких ключових сферах, як енергетика, юстиція та внутрішні справи, митниця та цифрова економіка, та вітає зусилля з їх приведення у відповідність із нормами європейського законодавства.

Про це у понеділок 17 грудня під час прес-конференції за підсумками 5-го засідання Ради Асоціації ЄС-Україна заявила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні.

«Ознакою важливості енергетики було те, що Віце-президент Єврокомісії Шевкович (Єврокомісар з питань енергетичного союзу Марош Шевкович – ред.) приєднався до нас сьогодні під час першої сесії. Ми провели обмін думками щодо продовження реформ на ринках газу і електрики, щоб забезпечити їх повну функціональність, і привітали прогрес в імплементації додатку Угоди про асоціацію у сфері енергетики, що відображає діюче законодавство ЄС», - сказала Високий представник ЄС.

Читайте також: ЄС збільшить підтримку регіонів України, які постраждали від дій РФ

Вона зауважила, що в рамках Угоди про Асоціацію сторони також інтенсифікували співпрацю у сфері юстиції та внутрішніх справ.

«Ми концентрували увагу на сферах, де можуть бути досягнуті суттєві результати, зокрема, у запровадженні інтегрованого прикордонного контролю. Ми погодилися оцінити стан справ із розвитком цифрової економіки України і надати допомогу у її приведенні до правових норм Євросоюзу», - додала Могеріні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-