Гройсман прокоментував слова Лаврова про грудневі “плани” України на кордоні з Кримом

Гройсман прокоментував слова Лаврова про грудневі “плани” України на кордоні з Кримом

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав заяви Росії про начебто заплановані на кінець грудня провокації України у Керченській протоці вигадкою і вважає, що це чергова спроба РФ виправдати свою війському агресію.

Про це він сказав у понеділок у Брюсселі під час спільної з Високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Могеріні прес-конференції, коментуючи відповідну заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він (Лавров - ред.) сам це придумав, потім вийшов і сам це ще й озвучив. Третє, чого йому не вистачає, - це реалізувати свій абсолютно неадекватний план... Я думаю, що це чергова спроба Російської Федерації виправдати свою дикість і неприховану війському агресію", - наголосив Гройсман.

Читайте також: Могеріні озвучила позицію ЄС щодо Керченської кризи

Він заявив, що Україна ніколи і ніде не створювала жодних прецедентів щодо провокацій. Більш того, зазначив Прем'єр, те, що сталося в Азовському морі, - це не провокація, а брутальний напад збройних сил РФ під державним прапором проти суверенної держави Україна, проти українського флоту і проти українських моряків. І нині, зауважив керівник уряду, питання полягає в тому, що саме українські військові перебувають як військовополонені у Росії, за гратами.

У цьому зв'язку Гройсман порадив Лаврову зробити все від нього залежне, аби українські моряки були звільнені, а збройні сили РФ і бойовики, які перебувають на території України, повернулися додому. "Я думаю, що тоді його внесок у мир і дипломатію буде дуже суттєвим і заслуговуватиме на повагу від світу", - сказав Прем'єр-міністр.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у радіоефірі заявив, що Україна на останню декаду грудня начебто планує військову збройну провокацію на кордоні з анексованим Кримом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-