Закони про прилеглу зону і протимінну діяльність передали на підпис Порошенку

Закони про прилеглу зону і протимінну діяльність передали на підпис Порошенку

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій у понеділок підписав закони "Про протимінну діяльність в Україні" та "Про прилеглу зону" та передав їх на підпис Президентові.

Про це спікер повідомив від час брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буквально цього ранку Апарат Верховної Ради підготував усі необхідні документи, і я хотів би зараз підписати закон про протимінну діяльність в Україні, направити його на підпис Президентові України, і я переконаний, що Президент невідкладно підпише теж цей закон, щоб він міг набути чинності", - сказав Парубій.

Голова ВР уточнив, що закон дозволяє залучати західних спеціалістів у сфері протимінної діяльності та створити спеціальний центр як орган виконавчої влади, що координуватиме роботу з розмінування Донбасу.

Читайте також: Посольство США вітає ухвалення закону про розмінування Донбасу

"Я впевнений, що завдяки цьому закону ми зможемо значно швидше й ефективніше займатися розмінуванням наших територій", - зазначив Парубій.

Водночас спікер поінформував журналістів, що він також підписав закон про прилеглу зону, і висловив сподівання, що Президент також невідкладно його підпише.

Верховна Рада 6 грудня ухвалила закон "Про прилеглу зону України", відповідно до якого контрольована Україною територія на морі розширюється на 12 морських миль, а також закон щодо здійснення протимінної діяльності в Україні та розмінування території Донецької і Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-