Парубій розраховує, що Рада у четвер продовжить мораторій на продаж землі

Парубій розраховує, що Рада у четвер продовжить мораторій на продаж землі

Укрінформ
Верховна Рада України у четвер може розглянути питання, що стосується мораторію на продаж сільськогосподарських земель, попередньо включивши його у порядок денний сесії під час пленарного засідання у вівторок.

З такою пропозицією виступив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пропонується у вівторок включити в порядок денний сесії всі питання, які стосуються продовження заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення, для того, щоб ми у середу на комітеті розглянули, і щоб у четвер ми змогли усі питання, які стосуються мораторію на продаж землі, розглянути одним блоком», - зазначив Парубій.

У проекті порядку денного сесії на пленарний тиждень з 18 по 21 грудня запропоновано у вівторок розглянути питання щодо включення у порядок денний сесії 11 законопроектів про внесення змін до розділу 10 «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Читайте також: Гройсман прогнозує "земельні" баталії політиків

Як відомо, заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення (так званий мораторій) була запроваджена ще у 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

У грудні 2017 року Верховна Радаподовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-