Гройсман обговорив з Могеріні необхідність посилення санкцій проти РФ

Гройсман обговорив з Могеріні необхідність посилення санкцій проти РФ

Фото
Укрінформ
Україна і Євросоюз мають консолідувати міжнародний тиск на країну-агресора і посилювати політику санкцій, насамперед з метою звільнення українських моряків та військових суден, а також відновлення вільного судноплавства в акваторії Азовського моря.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Могеріні у Брюсселі, повідомляє Урядовий портал.

«Ми цінуємо готовність наших партнерів у ЄС підтримати Україну в умовах нової агресії Російської Федерації у Азовському та Чорному морях. Саме тому потрібна консолідація міжнародного тиску та посилення санкцій проти РФ, насамперед з метою звільнення захоплених Росією 24 українських моряків та трьох військових суден. Москва перейшла межу. Реакція ЄС на агресію Росії в Азовському морі має бути комплексною та більш рішучою», - заявив Гройсман.

Робочий візит Володимира Гройсмана до Королівства Бельгія / Фото: Мусієнко Владислав,

У свою чергу Високий представник ЄС зазначила, що Брюссель підтримуватиме Україну, і нещодавнє рішення Ради ЄС щодо продовження санкцій – підтвердження цієї позиції.

Читайте також: Президент: "Азовський пакет санкцій" - наступний крок протидії Кремлю

Під час перемовин ішлося також про перебіг реформ в Україні і подальші орієнтири економічної політики уряду. Сторони обговорили низку антикорупційних заходів, передусім щодо повноцінного старту роботи Антикорупційного суду.

За підсумками переговорів глава українського уряду та Високий представник ЄС взяли участь у церемонії підписання низки міжнародних угод.

Зокрема, підписано угоди між урядом України та Європейською Комісією про фінансування Програми підтримки енергоефективності в Україні EE4U-ІІ, Програми технічного співробітництва 2018 року, Програми розширення контактів між людьми: "Дім Європи" та заходу «EU4Skills: кращі навички для сучасної України».

Документи передбачають реалізацію заходів з політики енергозбереження, зміцнення інституційної спроможності українських органів влади, підвищення ефективності реформ у сфері професійно-технічної освіти в Україні, професійний обмін для короткострокового професійного стажування у країнах-членах ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-