Більшість країн ЄС готові ввести

Більшість країн ЄС готові ввести "азовські санкції" проти Росії - Порошенко

Укрінформ
Україна активно веде роботу щодо формулювання пакета санкцій, пов'язаних з актом агресії, вчиненим Росією в Азово-Чорноморському басейні.

Про це Президент Петро Порошенко заявив на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“По Азовським санкціям — хочу наголосити, що Україна активно веде роботу по формулюванню пакета санкцій, пов'язаних з актом агресії (вчиненим Росією - ред.) в Азово-Чорноморському басейні”, - сказав Порошенко.

Він зазначив, що перші санкції уже були прийняті на національному рівні Литвою.

Також Порошенко зауважив, що під час його візиту до Брюсселя 12-13 грудня “абсолютна більшість країн підтвердили свою готовність до застосування санкцій, і створений відповідний інструментарій, який визначає і формулює, які саме санкції знаходяться як предмет обговорення”.

Читайте також: Мілітаризація Росією Азова й Чорного моря: Генасамблея ООН завтра розгляне резолюцію

“Вони (санкції — ред.), напевно, будуть включати і фізичних осіб, список яких ми передали нашим партнерам, починаючи від військовослужбовців РФ і прикордонних військ ФСБ Росії, починаючи від тих, хто надавав накази відкривати вогонь, і закінчуючи прокурорами, слідчими, які були долучені до порушення прав по відношенню до українських полонених. Також окремо буде розглянута участь у зв'язку із пораненням і побиттям українських військовослужбовців під час піратських дій в Чорному морі”, - додав Порошенко.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Прикордонні кораблі РФ обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про запровадження воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Європейська Рада 13 грудня оприлюднила висновки щодо подій в Азовському морі та навколо Керченської протоки. Зокрема, пункт 8 висновків повністю присвячений агресії Росії в Азовському морі та розвитку ситуації навколо Керченської протоки і в регіоні в цілому.

Україна наполягає на запровадженні нових міжнародних санкцій проти РФ у зв’язку з агресією на Азовському й Чорному морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-