Росія не хоче говорити про звільнення політв'язнів і заручників - Порошенко

Росія не хоче говорити про звільнення політв'язнів і заручників - Порошенко

Відео
Укрінформ
Увесь світ нині бачить, що відповідальність за незаконне утримання українських політичних в’язнів і заручників знаходиться виключно на Росії та її президентові Володимирі Путіні.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час прес-конференції, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

“Я думаю, що весь світ зараз бачить, що відповідальність знаходиться виключно на РФ, російському президентові. Він незаконно утримує політичних в’язнів на території РФ і заручників в окупованому Донбасі й окупованому Криму”, - підкреслив Порошенко.

Він нагадав, що ще коли мав можливість спілкуватися з Путіним, Україна отримала сигнал, що після завершення судового процесу над Олегом Сенцовим і Романом Сущенком в найближчій перспективі можливо мав би відбутися обмін. За словами Порошенка, навіть називалися прізвища тих, кого РФ готова була обміняти на Сенцова і Сущенка.

Читайте також: “П’ята колона” мала наполеонівські плани провокацій під час Собору - Президент

Водночас Глава держави наголосив, що наразі російська сторона “демонструє неготовність” до переговорів щодо звільнення українських політв’язнів і заручників.

“На сьогоднішній день цей м’яч знаходиться на полі РФ”, - додав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв’язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ незаконно засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-