Путін уникає спілкування, бо йому нічого сказати - Порошенко

Путін уникає спілкування, бо йому нічого сказати - Порошенко

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін відмовляється спілкуватися з Президентом України не через виборчий процес у нашій країні, а тому, що йому нема чого сказати у відповідь на неспростовні докази російської агресії.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли під час акту агресії ( в Керченській протоці – ред.) я набрав його (Путіна – ред.) для того, щоб поспілкуватися, він відмовився від спілкування не через виборчий процес в Україні, як він пояснює, він відмовився тому, що йому нема чого сказати, і вся правда повністю на боці України, і щодо доказів агресії», - сказав Порошенко.

За словами глави держави, очільник Кремля просто не очікував, що нам вдасться так швидко зібрати докази російської агресії, починаючи від супутникових знімків, радіоперехоплень, даних наших партнерів і закінчуючи відео, яке було продемонстровано всьому світові.

Читайте також: Аж зірки на кремлівських шпилях почорніли — Порошенко про реакцію РФ на автокефалію

«Йому (Путіну - Ред.) просто не було чого відповідати, тому він відмовився від розмови», - переконаний Порошенко.

У цьому контексті він зауважив, що причиною того, що ми вже рік не можемо звільнити жодного заручника з окупованих територій і жодного політв’язня з Росії і незаконно анексованого Криму полягає не в тому, що президент РФ спілкується чи не спілкується з Порошенком.

«Вона полягає в тому, що він (Путін. – ред.) не бажає їх звільняти. Він неодноразово демонстрував, що це залежить виключно від його навіть не політичної волі, а бажання – захотів звільнив, захотів ні… Коли ми спілкувалися і коли ми не спілкуємося, коли він мав цю аргументацію або іншу, він не звільняв наших заручників», - констатував Порошенко.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків. Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про запровадження воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Європейська Рада 13 грудня оприлюднила висновки щодо подій в Азовському морі та навколо Керченської протоки. Зокрема, пункт 8 висновків повністю присвячений агресії Росії в Азовському морі та розвитку ситуації навколо Керченської протоки і в регіоні в цілому. Україна наполягає на запровадженні нових міжнародних санкцій проти РФ у зв’язку з агресією на Азовському й Чорному морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-