За рік Верховний суд розглянув 81 тисячу справ

За рік Верховний суд розглянув 81 тисячу справ

Укрінформ
Упродовж першого року роботи судді нового Верховного суду розглянули 81 тисячу справ.

Про це поінформувала, виступаючи на конференції "Роль Верховного суду в забезпеченні прав і свобод людини" голова суду Валентина Данішевська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні ми розглянули вже 81 тисячу справ", - сказала вона.

За словами Данішевської, новий Верховний суд розпочав роботу з прийому нерозглянутих справ ліквідованих касаційних судів. Загалом таких справ було отримано 76 тисяч.

Упродовж поточного року до Верховного суду також надійшло на розгляд 75 тисяч нових справ. Таким чином, у суді опинилося на розгляді більше 150 тисяч справ. Зокрема, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду отримав 73 тисячі справ, з яких протягом року зміг розглянути 35 тисяч.

Касаційний господарський суд отримав на розгляд 15 тисяч справ, з яких 13 тисяч уже розглянув.

Касаційний кримінальний суд отримав 15 тисяч справ, з яких розглянув 8,5 тисячі.

Водночас Касаційний цивільний суд отримав 51 тисячу справ, з яких розглянув уже 23,5 тисячі.

Голова Верховного суду висловила сподівання, що упродовж наступного року судді "здолають залишки нерозглянутих справ".

За словами Данішевської, протягом одного тижня Велика палата Верховного суду розглядає приблизно 80 справ. Вона наголосила, що саме таку кількість справ Верховний суд Великої Британії розглядає за рік.

Читайте також: Судді ВСУ не дають згоди на переведення – Данішевська

Окрім того, протягом року Верховний суд розглянув 8 зразкових справ, зазначила його очільниця.

"Протягом року Верховний суд розглянув 8 зразкових справ. Наші судді працюють на єдність судової практики, що дозволяє розглядати всі позови подібного роду в судах першої і другої інстанцій однаково", - сказала вона.

За її словами, лише винесення рішення Верховного суду у справі щодо перерахунку пенсій працівникам органів внутрішніх справ дозволило уникнути подачі до судів перших інстанцій близько 150 тисяч однотипних позовів.

Данішевська також нагадала, що ухвалені ВС так звані зразкові справи стосувалися також виплат пенсій внутрішньо переміщеним особам, можливості оформлення паспортів у формі звичайної книжечки як альтернативи ID-карткам, а також інші справи соціальної спрямованості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-