В БПП звинуватили Тимошенко у співпраці з Коломойським

В БПП звинуватили Тимошенко у співпраці з Коломойським

Укрінформ
Відмова голові фракції "Блок Петра Порошенко" Артуру Герасимову в участі в ефірі у програмі “Право на владу”, гостем якої буде Юлія Тимошенко, є публічним доказом політичного союзу між нею та власником телеканалу “1+1” Ігорем Коломойським.

Про це йдеться у заяві прес-служби партії "БПП "Солідарність".

"Відмова Артуру Герасимову в участі у програмі "Право на владу", гостем якої буде Юлія Тимошенко, є публічним доказом політичного союзу між нею та власником телеканалу "1+1" Ігорем Коломойським. Телеканал "1+1" скасував лідеру фракції БПП "Солідарність" Артуру Герасимову запрошення взяти участь у програмі "Право на владу", яка анонсована на четвер 13 грудня за участі Юлії Тимошенко. Також було відмовлено в участі й іншим представникам нашої політичної сили та команди Президента, які могли би прийти на програму замість лідера фракції", – йдеться в заяві.

Читайте також: Експерт назвав причини, через які в Україні “розцвітає” популізм

Зазначається, що Герасимов готовий був скоротити своє перебування в Республіці Корея, де перебуває у складі парламентської делегації на чолі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, і повернутися до Києва для участі в дискусії з Тимошенко.

"Очевидно, що режим найбільшого сприяння для Юлії Тимошенко у програмі “Право на владу”, створений власником телеканалу “1+1” Ігорем Коломойським, – яскравий публічний доказ політичного союзу, укладеного між ним і Тимошенко. У своїх інтерв’ю Ігор Валерійович неодноразово заявляв, що Тимошенко є його фаворитом під час президентської виборчої кампанії. Однак, якою б не була позиція власника або акціонерів, у демократичному суспільстві вона не може бути визначальним імперативом для редакційної політики", – переконані в БПП.

Читайте також: У БПП хочуть знати, чому Тимошенко не голосує за закони проти агресії РФ

Там вважають, що скасування запрошення для Артура Герасимова пов’язане із вимогою, яку він разом із ще 45-ма народними депутатами висунув до Тимошенко, а саме - "надати публічні відповіді на питання щодо фактів корупції і зловживання владою, які мали місце протягом кількох десятиліть її тривалої політичної кар’єри, роботи в Уряді та бізнесі".

Відтак парламентарі вимагають публічних відповідей Тимошенко щодо її роботи в ЄЕСУ, а саме – чому вона не задекларувала великі  кошти, які заробила на продажах українцям російського газу за завищеними цінами.

"І чи не в цьому причина її відмови свідчити проти "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі та бажання ліквідувати "Нафтогаз"? Також депутати цікавляться, чому Тимошенко не зробила жодної заяви на захист Грузії, під час нападу на цю країну Росії у 2008 році, та дозволила російським кораблям вийти з Севастополя, а її політична сила того ж року не голосувала за визнання Росії агресором проти Грузії", – наголосили у БПП.

Читайте також: Депутати вимагають від Тимошенко пояснень щодо "зловживань владою"

Автори звернення також відзначають роль Тимошенко у зриві підписання ПДЧ з НАТО у 2008 році – зокрема відмову, як Прем’єр-міністра, взяти участь у засіданні Комісії Україна-НАТО і зустрічатися із Генсеком НАТО.

"Це лише ключові пункти запитань, список яких не вичерпується, і публічних відповідей на які чекає суспільство. У зверненні народних депутатів наголошується, що уникнення від відповіді з боку Тимошенко означатиме, що вона нехтує демократичними практиками та не поважає право громадян на достовірну інформацію", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-