Путін прорахував час провокації в Керченській протоці - експерт

Путін прорахував час провокації в Керченській протоці - експерт

Укрінформ
Послаблення позицій Дональда Трампа усередині США заохотило Путіна до провокації в Керченській протоці проти українських ВМС.

Таку думку в інтерв’ю канадському суспільному мовнику CBC News висловив старший науковий співробітник Центру стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні Джефрі Манкоф.

“Якщо Путін хотів надіслати сигнал, як збирається себе поводити, показати, що планує встановити суверенітет й домінування в Азовському морі, і що йому не зможуть й цьому завадити, то обрав гарний час для цього”, - сказав Манкоф.

Читайте також: Агресія на Азові засвідчила нагальність заходів для стримування РФ — Прокопчук

На його переконання, Трамп нині "перебуває в особливо слабкій позиції через незадовільні результати виборів до Конгресу та спецрозслідування про втручання Росії у президентські вибори". Окрім цього, ускладненими залишаються відносини США із традиційними союзниками.

На переконання експерта, проблеми Трампа створили для Путіна можливість перевірити реакцію США на російський експансіонізм.

“Упродовж року було кілька вдалих моментів, і це один із них”, - наголосив Манкоф.

Читайте також: Порошенко: Росія відкрито вчинила акт агресії проти України. На цьому - крапка

Нагадаємо: 25 листопада російські військові в результаті збройної агресії біля Керченської протоки захопили 24 українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-