Кабмін пропонує РНБО ввести нові санкції через російську агресію

Кабмін пропонує РНБО ввести нові санкції через російську агресію

Укрінформ
Кабінет міністрів пропонує Раді національної безпеки і оборони запровадити на три роки санкції до низки юридичних осіб з огляду на збройну агресією Росії.

Відповідне розпорядження № 970-р від 12 грудня, оприлюднене на Урядовому порталі.

"У зв’язку з триваючою збройною агресією Російської Федерації проти України, сприянням і фінансуванням нею терористичної діяльності в Україні, що призвело до порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини території, численних людських жертв, реальних та потенційних загроз… схвалити та внести на розгляд РНБО пропозицію щодо застосування строком на 3 роки персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб згідно з додатком", – йдеться у повідомленні.

Водночас у розпорядженні вказано, що додаток зі списком юридичних осіб, на які запропоновано накласти санкції, для службового користування. Тому безпосередній перелік не опубліковано.

В документі доручено Міністерству культури, іншим органам виконавчої влади, на які буде покладено виконання рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) протягом строку їх дії, в разі волевиявлення юридичної особи щодо вчинення правочину, вчинення якого заборонено як обмежувальний захід (санкція), проводити перевірку належності такої юридичної особи до числа юридичних осіб, на яких поширюються зазначені обмежувальні заходи (санкції).

Читайте також: Порошенко розповів, як резолюція ЄП допоможе з санкціями проти РФ

Також Мінкульту та іншим органам виконавчої влади, на які буде покладено виконання рішення РНБО, доручено протягом строку дії санкцій здійснювати моніторинг стану виконання цього рішення та його ефективності.

Крім того, Міністерству закордонних справ після набрання чинності рішенням Ради національної безпеки і оборони про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) доручено поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав з метою розгляду ними питання щодо запровадження аналогічних обмежувальних заходів (санкцій).

Винести це питання на розгляд РНБО планується у місячний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-