"Таємні" мирні плани різних кандидатів у президенти я чув від росіян — Марчук

Укрінформ
Представник України у Тристоронній контактній групі Євген Марчук заявив, що "таємні" плани деяких кандидатів у президенти щодо закінчення війни на Донбасі йому озвучували російські переговорники на різних платформах.

Про це він заявив у інтерв'ю Укрінформу

"Різні кандидати у президенти заявляють про якісь їхні "таємні" плани закінчення війни на Донбасі. Я ці плани чув. Назву два з них — ті, про які мені казали російські переговорники, але не в Мінську, а в інших платформах, в яких я беру участь. Адже росіяни просувають свої ідеї на різних рівнях, щоб до них звикало дедалі більше людей", - сказав представник України у ТКГ.

За його словами, один з них полягає у відмові України від Криму, а другий - заморожуванні конфлікту на Донбасі за придністровським сценарієм.

"Один варіант: "Да вы откажитесь от Крыма, скажите, мол, ладно, уж есть как есть, – и война на Донбассе будет закончена". А недавно озвучили другу версію: "Евгений Кириллыч, может быть, стоит рассмотреть вариант Приднестровья? Ну, пусть там ситуация и не урегулирована политически, но ведь войны нет, не стреляют и не убивают! Вы же в минском процессе, может, передайте там, что – давайте таким образом и на Донбассе?" Але ж, кажу, є один нюанс: Придністров'я – це плацдарм вашої 14-ї армії. Отакі дурниці пропонують. Ми ж розуміємо, що це і для чого", - акцентував Марчук.

Читайте також: Не можна вважати дії путінської Росії залякуванням — Марчук

Водночас він зауважив, що нинішня поведінка Росії у переговорному процесі взагалі і заяви Путіна, що він не хоче зустрічатися з президентом Порошенком і вже два роки з ним не зустрічався, є спробою заморожування конфлікту на Донбасі.

"Тому ви будемо продовжувати перемовини у Мінську, щоб не допустити цього остаточно", - наголосив представник України у ТКГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-