Україна вітає збільшення присутності НАТО в Чорному морі - Президент

Україна вітає збільшення присутності НАТО в Чорному морі - Президент

Укрінформ
Атака, яку Росія здійснила на українські кораблі й екіпажі в Азовському морі, була спрямована не лише проти України, це була спроба випробувати на стійкість усю систему євроатлантичної безпеки.

Про це сьогодні у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна і Альянс мають спільні оцінки агресивних дій Росії. Ми є свідками зростаючої загрози з боку Росії, на жаль, і це відбувається не лише в Чорному або Азовському морях, чи в міжнародних водах Керченської протоки. Росія не просто атакувала Україну, цей свідомий військовий наступ був випробуванням стійкості всього євроатлантичного співтовариства. Росія втратила будь-яку довіру і надійність як партнер у результаті таких дій, і наші дії, наша відповідь російській агресії в Чорному морі має бути достатньо потужною», - сказав Порошенко.

Він нагадав, що Україна і НАТО дали скоординовану відповідь на ці дії. Зокрема, НАТО посилило свою присутність у Чорному морі, що, за словами Президента України, є необхідним для того, щоб уникнути подальшої ескалації та забезпечити безпеку в усьому регіоні Чорного моря.

Читайте також: Порошенко: Росія відкрито вчинила акт агресії проти України. На цьому - крапка

Петро Порошенко привітав вимогу союзників по НАТО до Росії звільнити українських моряків без зволікань та додаткових умов, а також забезпечити безперешкодний доступ до українських портів в Азовському морі та повністю відновити свободу судноплавства.

«Використанням відкритого вогню проти українських кораблів Росія перетнула червону лінію. Ми не можемо і не будемо залишати це без чіткої та потужної відповіді. Але сьогодні абсолютним пріоритетом є повернення наших військовослужбовців», - додав Президент України.

Як повідомлялося, 12-13 грудня Президент України Петро Порошенкоперебуває з робочим візитом у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-