Уряд звільнив керівника ДАБІ, навколо якого розгорівся скандал

Уряд звільнив керівника ДАБІ, навколо якого розгорівся скандал

Укрінформ
Кабінет міністрів України звільнив Олексія Кудрявцева з посади голови Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Офіційна заява Кудрявцева у зв’язку з його звільненням оприлюднена на сайті ДАБІ.

«Уряд прийняв рішення щодо мого звільнення. Я не буду коментувати це рішення. Адже головне це не посада, а щоб розпочаті у галузі будівництва реформи не зупинилися та були повністю реалізовані», – зазначив Кудрявцев.

Водночас він заявив, що всі інсинуації навколо «нібито його неіснуючого диплому є сфабрикованою кампанією задля повернення корупційних схем у сфері будівництва».

Читайте також: Луценко розповів, якою може бути відповідь держави на "будівельні війни"

При цьому він припустив, що “замовна кампанія” проти нього розпочалася через те, що всі впроваджені за його керівництва реформи «вдарили по тіньовим корупційним схемам у держархбудконтролі».

«Я надав усі докази, які свідчать, що я не порушував закон та, йдучи на державну службу, мав потрібну українську освіту. Сподіваюсь все, що було зроблено за 3,5 роки, буде продовжено, та українська будівельна галузь буде розвиватись за європейськими стандартами», – додав Кудрявцев.

Як повідомлялося, підставою для звільнення Кудрявцева стали рекомендації Національного агентства з питань держслужби, яким було встановлено факт фальсифікації диплому про вищу освіту при його вступі на держслужбу. Під час засідання у понеділок, 10 грудня, комісія виявила у діях Кудрявцева дисциплінарне правопорушення і рекомендувала Кабміну притягнути його до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-