Дебати в Європарламенті: Ми маємо похвалити Україну за реформи

Дебати в Європарламенті: Ми маємо похвалити Україну за реформи

Укрінформ
Україна показує суттєвий прогрес у втіленні в життя реформ, визначених в Угоді про асоціацію з Євросоюзом.

Про це заявили депутати Європарламенту та високий представник ЄС у закордонних справах та політики безпеки Федеріка Могеріні під час дебатів про стан імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Україна досягає суттєвого прогресу в реформах, які визначені в Угоді про асоціацію. Ми повинні похвалити її за це», - заявив депутат від політичної групи Європейської народної партії Міхаель Галер, який є доповідачем із зазначеного питання.

За словами депутата, це дозволило забезпечити міцну основу для зростання та стабілізації економіки країни.

Водночас, відзначив Галер, не всі реформи поки що забезпечили добробут людей.

Серед проблем, які викликають особливе занепокоєння, незважаючи на досягнутий прогрес, європарламентарій відзначив корупцію, боротьба з якою повинна бути посилена.

Могеріні також відзначила, що, незважаючи на дуже складні обставини, Україна з 2014 року провела важливі реформи, які відповідають прагненням громадян.

Вона також визначила боротьбу з корупцією найбільш нагальним питанням для України, включаючи початок роботи незалежного Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: ЄС може закрити порти для російських суден – поправка до резолюції

«Україна робить прогрес у зміцненні демократичних інституцій та прав людини. Але ми занепокоєні нападами на активістів громадянського суспільства та журналістів», - зауважила високий представник ЄС.

Могеріні додала, що обговорить прогрес реформ із Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом на засіданні Ради асоціації 17 грудня.

«Деякі колеги не повністю задоволені реформами, включаючи сфери, які потребують докладання більших зусиль. Але ми повинні пам'ятати, що Україна імплементує Угоду про асоціацію в надзвичайно складних умовах. Країна веде війну, часина її території окупована. Нещодавно стався черговий акт агресії РФ в Азовському морі», - заявив голова делегації Європарламенту до парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Даріуш Розаті.

Він висловив переконання, що за таких обставин ЄС повинен ще більше інтенсифікувати свої зусилля у наданні допомоги проєвропейському керівництву України, а також, насамперед, проєвропейським українським громадянам.

У свою чергу представник Альянсу лібералів і демократів за Європу Петрас Ауштревічус наголосив, що трансформація європейської української нації дійшла до точки неповернення у минуле.

Він висловив переконання, що подальший прогрес у боротьбі з корупцією, процесі деолігархізації та проведенні судової реформи забезпечать результати, яких всі очікують.

Депутати Європарламенту також закликали російський режим звільнити українських політичних в'язнів, включаючи Олега Сенцова та полонених військових моряків.

У середу Європарламент проголосує резолюцію про стан імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-