Парубій закликає Корею запровадити безвіз для України

Парубій закликає Корею запровадити безвіз для України

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав голову парламенту Кореї та корейських парламентаріїв запровадити безвізовий режим для України.

Про це повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради.

«Андрій Парубій закликав голову парламенту Кореї та корейських парламентаріїв запровадити безвізовий режим з Україною, посилаючись на той факт, що «вже дванадцять років корейські громадяни можуть відвідувати Україну без віз», – йдеться у повідомленні.

За словами Парубія, не існує жодної загрози нелегальної міграції з України до Кореї, адже вже півтора роки діє безвізовий режим між Україною та ЄС, і жодна країна Європейського Союзу не висловила зауважень до України.

Голова Верховної Ради закликав корейський бізнес приходити з інвестиціями на український ринок. Зокрема, найперспективнішими секторами економіки для українсько-корейської співпраці Парубій назвав ІТ та аграрний сектори.

Водночас Парубій запросив голову Національної асамблеї Республіки Корея Муна Хі-Санга відвідати Україну з офіційним візитом.

Читайте також: Уряд затвердив угоду про безвіз із Грузією

Наприкінці зустрічі Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та спікер Національної Асамблеї Республіки Корея Мун Хі-Санг підписали Меморандум про взаєморозуміння між парламентами.

Як повідомлялося, упродовж 10-14 грудня Парубій перебуває із офіційним візитом у Республіці Корея.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-