Нижня палата Конгресу США засудила агресію Росії на морі

Нижня палата Конгресу США засудила агресію Росії на морі

Керченська криза
Укрінформ
Нижня палата американського Конгресу одностайним рішенням ухвалила двопартійну резолюцію, що засуджує військову агресію, вчинену російськими збройними силами проти Української держави в Керченській протоці.

Про це повідомило Посольство України в Вашингтоні.

"Резолюція засуджує напад Росії на кораблі ВМС України в Керченській протоці як такий, що порушує обов’язкові до виконання міжнародні норми й домовленості. Документ закликає Росію негайно повернути судна та їхні екіпажі Україні, припинити порушувати суверенітет нашої держави та чинити перепони українському судноплавству через Керченську протоку, яке має на це право згідно з міжнародними нормами й домовленостями", - зазначається в повідомленні.

Резолюція також підтверджує відданість США надавати українському народові підтримку в політичній, економічній сферах, а також на напрямі безпеки, необхідну для забезпечення незалежності демократичного розвитку і процвітання Української держави.

Читайте також: Палата представників США визнала Голодомор геноцидом українського народу

Крім того, документ закликає президента США, союзників і партнерів Сполучених Штатів змусити Росію відповісти за триваючу агресію проти України. Резолюція наголошує на неодноразових порушеннях Росією міжнародних норм і домовленостей шляхом тривалої агресії проти України, систематичному недотриманні РФ Мінських домовленостей, а також посиленні агресії проти України, зокрема через мілітаризацію Азовського моря та блокування Керченської протоки всупереч міжнародному праву й договорам.

Резолюція була представлена 29 листопада 2018 р. Головою та Співголовою Комітету із закордонних справ Палати представників конгресменом-республіканцем Ед Ройсом та конгресменом-демократом Еліотом Енгелем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-