Денісова не може потрапити до полонених моряків - просить допомоги у Ради Європи

Денісова не може потрапити до полонених моряків - просить допомоги у Ради Європи

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова звернулась до представника офісу Ради Європи в Україні з проханням посприяти її візиту до Москви для зустрічі із полоненими українськими моряками.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Сьогодні зустрілася з представниками офісу Ради Європи в Україні, зокрема з Холвардом Горсетом, керівником Департаменту, який опікується питаннями боротьби з дискримінацією... Зауважила, що сама наразі не можу потрапити до наших хлопців, бо немає відповідного рішення з боку РФ. Під час зустрічі я попросила своїх візаві звернутися до генерального секретаря Ради Європи, щоб він посприяв мені потрапити до Москви і відвідати наших моряків", - написала вона.

Денісова розповіла представникам офісу РЄ в України, що українських моряків "судили нікчемним судом у Криму", що на них чинять тиск, а інформацію про стан трьох поранених не можна вважати повною, бо під час їх відвідання українським консулом "вони були забинтовані".

Читайте також: Політичні радники "нормандської четвірки" обговорять Керченську проблему в Берліні

За словами уповноваженого, Горсет пообіцяв доповісти генсеку Ради Європи про необхідність відвідання українських військовополонених омбудсменом України.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада в Керченській протоці обстріляли і захопили три українські кораблі - буксир «Яни Капу» і два катери – «Бердянськ» і «Нікополь», - що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також 24 моряків.

Після "суду" на території окупованого Росією Криму всіх полонених моряків заарештували та вивезли до Москви. Наразі вони перебувають у СІЗО, зокрема й троє поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-