Суд поновив Насірова на посаді голови ДФС

Суд поновив Насірова на посаді голови ДФС

Оновлено
Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу його адвокат Любомир Дроздовський.

"Окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги і зобов'язав поновити Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби", - сказав адвокат.

Суд також зобов'язав виплатити Насірову заробітну плату за час вимушеного прогулу починаючи з 2 лютого 2018 року, відколи Кабмін ухвалив звільнити посадовця. Якщо враховувати, що заробітна плата голови ДФС сягає 18 тис. грн, то за 11 місяців йому мають компенсувати близько 198 тис. грн, розповів адвокат.

Як повідомлялося, 31 січня 2018 року Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо звільнення з посади відстороненого очільника ДФС Романа Насірова на підставі висновку Національного агентства з питань державної служби.

25 січня Кабінет міністрів направив подання на звільнення з посади відстороненого очільника ДФС Насірова на перевірку до Національного агентства з питань державної служби.

Закон передбачає таку процедуру: внесення подання до держслужби, держслужба вносить подання уряду, а уряд ухвалює рішення.

Читайте також: Не збираюся хворіти і тікати - Продан прокоментував натяк на Насірова

17 січня міністр фінансів Олександр Данилюк порушив питання про звільнення Насірова через подвійне громадянство, що було підтверджено Британією. Гройсман тоді відповів, що чекає від Мінфіну офіційного подання, після чого Насіров буде звільнений з посади.

18 січня Міністерство фінансів направило уряду подання про звільнення Насірова. Як вказується у поданні, підставою для цього стала інформація, отримана від посольства Великої Британії в Україні, про наявність у Насірова громадянства Британії.

Насіров, у свою чергу, заявив, що вважає незаконною ініціативу Данилюка щодо його звільнення і подав до ГПУ заяву про вчинення злочину Данилюком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-