Суд задовольнив позов екс-депутата Мартиненка до ЦПК

Суд задовольнив позов екс-депутата Мартиненка до ЦПК

Укрінформ
Печерський суд задовольнив позов колишнього народного депутата Миколи Мартиненка до Центру протидії корупції.

Про це повідомляється на сайті ЦПК.

"Печерський суд повністю задовольнив позов екс-нардепа Миколи Мартиненка до Центру протидії корупції. Колишній депутат вимагає видалити всю інформацію та згадки про нього з сайту проекту ЦПК – pep.org.ua", - йдеться у повідлмленні.

Як зазначається, активісти вважають рішення суду "наступом на свободу слова" та планують оскаржити його.

“Законодавство України чітко встановлює, що будь-хто може вільно використовувати та поширювати публічну інформацію у формі відкритих даних з посиланням на джерело, що й робить Центр протидії корупції у реєстрі публічних осіб”, — заявив адвокат ЦПК Олексій Бойко.

Зазначається, що Мартиненко звернувся до Печерського райсуду Києва з позовом до громадської організації «Центр Протидії Корупції» про захист немайнових прав на використання імені та недоторканності ділової репутації у червні 2018 року.

Читайте також: Справа Мартиненка: суд не дозволив відвід прокурора САП

У позові він звинувачував ЦПК у незаконному використанні його імені в контексті розслідувань кримінальних правопорушень і корупційних оборудок, де його вина чи участь іще не встановлені судом.

Йдеться про досьє Мартиненка, розміщеного у відкритому Реєстрі національних публічних діячів — базі даних, розробленій громадською організацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-