Тиск на Росію та допомога Приазов’ю: Порошенко анонсував візит до Брюсселя

Тиск на Росію та допомога Приазов’ю: Порошенко анонсував візит до Брюсселя

Укрінформ
Президент Петро Порошенко 12-13 грудня відвідає Брюссель, де проведе переговори з керівництвом інституцій та держав-членів Європейського Союзу й обговорить шляхи подальшого посилення тиску на Росію та допомоги українському Приазов’ю.

Про це він написав у Facebook.

"12-13 грудня особисто відвідаю Брюссель для переговорів з керівництвом інституцій та держав членів ЄС напередодні важливого засідання Європейської Ради, де обговорюватимуться шляхи подальшого посилення тиску на Росію та допомоги українському Приазов’ю", - зазначив Порошенко.

Крім того, Президент розповів, що у понеділок міністр закордонних справ Павло Клімкін поінформує Раду міністрів ЄС про акт агресії Росії в Чорному морі та Керченській протоці.

Водночас глава держави подякував за рішення Ради ЄС щодо запровадження санкцій проти дев’яти осіб, відповідальних за фейкові "вибори" в ОРДЛО.

"Вітаю рішення Ради ЄС запровадити нові санкції ЄС проти 9 осіб, причетних до організації та проведення незаконних "виборів" у тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей 11 листопада. За кожне порушення Мінських домовленостей, за кожну нову ескалацію агресії Кремль має отримувати адекватну відповідь демократичного світу", - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Клімкін вдячний ЄС за санкції проти організаторів "виборів" на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн Європейського Союзу 10 грудня затвердили запровадження санкцій проти дев’яти осіб, відповідальних за організацію "виборів" в ОРДЛО.

Попри категоричну реакцію міжнародного співтовариства, 11 листопада російська сторона організувала на окупованих територіях Донецької і Луганської областей України псевдовибори в "місцеві органи влади". Країни світу засудили проведення цих фейкових "виборів".

Відомо, що прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв’язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-