Геращенко про протести у Франції: Будь-яка нестабільність вигідна Росії

Геращенко про протести у Франції: Будь-яка нестабільність вигідна Росії

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР  Ірина Геращенко переконана, що будь-яка нестабільність у країнах ЄС вигідна Росії, і та її вміло підживлює через своїх внутрішніх лобістів.

Про це вона написала у Facebook, коментуючи ситуацію з протестами "жовтих жилетів" у Франції.

"Звичайно, протести у Франції мають виключно французьке підґрунтя, підтримуються широкими прошарками суспільства, які прагнуть менших цін і більш високих соціальних гарантій та зарплат... Це перший серйозний політичний виклик для президента Макрона... Й звичайно, це дуже примітивний погляд, який гуляє нашим фб - бачити за подіями в Парижі виключно руку Москви. Але правда й те, що будь-яка нестабільність у країнах ЄС вигідна РФ", - зазначила Геращенко.

При цьому, за її словами, як не дивно, але у заворушеннях завжди «випадково» з‘являються російські «туристи» і «любителі шпилів» в балаклавах, з матюками і криками чисто французькою « nazad».

Геращенко зауважила, що в Росії «нюх» на кризи і вона віртуозно вміє їх підживлювати - через своїх внутрішніх лобістів чи туристів. "Так було в Нідерландах з їх референдумом, де потім знайшли російські лапки, з Брекзітом чи приходом правих радикальних і популістських рухів в європейських країнах, які відразу виступають за зняття санкцій", - підкреслила перший віце-спікер.

Читайте також: Французький міністр розповів про збитки від протестів "жовтих жилетів"

При цьому вона звернула увагу на те, що в українських передвиборчих реаліях з десяток кандидатів "приміряли на себе елегантний костюм симпатичного французького президента" й позиціонувалися як українські Макрони. А тому цікаво буде тепер, за її словами, спостерігати, як ці кандидати з огляду на французьку кризу змінюватимуть свій образ. "Цікаво, якою буде кореляція іміджів цих вітчизняних політиків зараз? Й чи буде? Чи вдасться президенту Макрону швидко  й ефективно подолати французьку кризу, щоб нашим кандидатам не довелося корелювати образи й кампанію, а залишилося лише знову дістати з шаф елегантні костюми і шалики для образу «українського Макрона»", - добавила Геращенко.

При цьому вона побажала мудрості французьким громадянам і українським друзям у Франції в розв'язанні їх кризи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-