Порошенко обговорив звільнення полонених моряків із сенатором США

Порошенко обговорив звільнення полонених моряків із сенатором США

Керченська криза
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прийняв Сенатора США Рональда Джонсона, з яким обговорив звільнення українських моряків із російського полону.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент України висловив вдячність американській стороні за тверду двопартійну підтримку України та чітке засудження нещодавнього чергового акту збройної агресії Російської Федерації у Керченській протоці.

Петро Порошенко наголосив, що Росія повинна негайно звільнити українських моряків та повернути три українські судна.

Читайте також: Український консул відвідав чотирьох затриманих моряків у "Лефортово"

«Хочу подякувати за міцну підтримку нашої боротьби за свободу, демократію та проведення реформ в Україні», - зазначив Президент.

Співрозмовники відзначили пріоритетність і надалі зміцнювати міжнародний тиск на Росію, у тому числі шляхом посилення санкцій у відповідь на агресивні дії Кремля, а також з метою забезпечення відновлення суверенітету і територіальної цілісності України у межах міжнародно-визнаних кордонів.

Читайте також: Керченська криза: у Держдепі вважають, що Москва прорахувалася

Сенатор Джонсон, в свою чергу, зазначив: «Я приїхав до України з єдиної причини – продемонструвати міцну підтримку не лише Сенату, не лише Конгресу, не лише Адміністрації, а всього американського народу. Ми засуджуємо дії Росії. Ми підтримуємо український народ, уряд. Ми підтримуємо територіальну цілісність України».

Петро Порошенко подякував за послідовну підтримку американських законодавців у питаннях надання Україні всебічної допомоги, у тому числі у контексті триваючих реформ та зміцнення безпекової і оборонної стійкості нашої держави.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-