Омелян сподівається підписати угоду про відкрите небо з ЄС наступного дня після Brexit

Омелян сподівається підписати угоду про відкрите небо з ЄС наступного дня після Brexit

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сподівається, що Угода про спільний авіаційний простір між Україною і ЄС буде підписана "наступного дня після Brexit".

Про це Омелян сказав під час зустрічі з міністром транспорту Республіки Франція Елізабет Борн, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Я також вдячний за активну позицію Франції щодо спільного авіаційного простору. Бо фактично стримуючим елементом зараз є відсутність єдиного авіаційного простору між Україною і ЄС. Я дуже сподіваюсь, що наступного дня після BREXIT ми зможемо підписати цю Угоду", - підкреслив Омелян.

Міністр транспорту Республіки Франція зазначила, що Франція підтримує Україну у підписанні Угоди про спільний авіаційний простір.

Читайте також: Омелян анонсував запуск через Україну контейнерного потяга Китай-ЄС

Як повідомлялося, Україна і Євросоюз парафували Угоду про спільний авіаційний простір ще в 2013 році. Але вона досі не підписана в повному обсязі і не набула чинності.

Європейський спільний авіаційний простір (САП) – двостороння угода між ЄС і третіми країнами, що встановлює спільні стандарти безпеки та лібералізує ринкові відносин у сфері авіації, дозволяючи ефективніше та безпечніше використання повітряного простору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-