Росія має залишити Донбас та розблокувати Азов - Пентагон

Росія має залишити Донбас та розблокувати Азов - Пентагон

Відео
Укрінформ
Україна може розраховувати на те, що США залишатимуться її партнером у питанні зміцнення Збройних сил.

Про це йдеться у відеозаяві заступниці міністра оборони США Лори Купер, яке оприлюднило американське посольство у Києві у Twitter.

"Ви можете розраховувати на те, що Сполучені Штати Америки залишатимуться вашим сильним партнером у зміцненні української армії для захисту демократії в Україні", - йдеться у повідомленні.

У своєму виступі Купер зазначила, що її візит до Києва цього тижня для консультацій з українськими партнерами набув додаткового значення після кричущого порушення з боку Росії суверенітету України минулого тижня.

"Дозвольте мені абсолютно чітко заявити: Сполучені Штати рішуче засуджують безвідповідальну агресію з боку Росії. Ми закликаємо Росію зняти створену нею напругу, повернувши Україні затриманих членів екіпажів та її судна та припинивши блокаду українських портів в Азовському морі. Росія має поважати суверенітет і територіальну цілісніть України у межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з територіальними водами", - наголосила вона.

Заступниця глави Пентагону зазначила, що США тісно співпрацюють з українськими військовими і урядом у цілому "для посилення стійкості України перед лицем російської агресії".

З 2014 року США виділили 1,1 мільярда доларів на військову підготовку та обладнання, "щоб допомогти Україні захистити себе, а також надали дієві консультації щодо модернізації оборонного сектору відповідно до стандартів НАТО".

Читайте також: Трамп сподівається обговорити з Путіним припинення гонки озброєнь

"Ми будемо й надалі підтримувати народ України та зберігатимемо режим санкцій стосовно Росії. Росія мусить повністю виконати зобов'язання за Мінськими угодами та залишити Донбас. У нашій Кримській декларації чітко й однозначно окреслено політику США: ми не визнаємо і ніколи не визнаємо так звану анексію Криму Росією", - підкреслила Купер.

Як повідомлялося, 6 грудня заступник міністра оборони США Лаура Купер прибула до Києва для консультацій щодо модернізації збройних сил і обговорення агресії Росії.

Фото: twitter/@USEmbassyKyiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-